A lúgosításról néhány szóban:
Több évtizedes kutatás eredményeit kielemezve Amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy amikor a test-bázis, vagy sav-lúg aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók nem tudnak megtelepedni a szervezetben.
Kimutatták, hogy a megfelelő egyensúly eléréséhez fontos a helyes táplálkozás.
Őseink, amit halásztak, vadásztak frissen elfogyasztották a zsákmányt, nem ismerték a tartósítás, adalékanyagok stb. fogalmát. Ehhez képest, a mai „rohanó” világban az élelmiszerszerzéstől, a feldolgozáson az elkészítéstől a tárolásig minden megváltozott. Az ételeink nagy része adalékanyagokat, mesterséges ízfokozókat tartalmaz, „ E” adalékokat, rengeteg sót, olajat stb.. Ezeket az élelmiszereket nem lehet frissnek”, de sok esetben egészségesnek sem nevezni.
Az emberi test nem alkalmazkodott az élelmiszerek, és az élelmiszerfogyasztás kultúrájának a gyors változásához. A rossz táplálkozási szokások miatt az egészségtelen ételek fogyasztása többszörösen túlterhelik mérgekkel, és egyéb nem kívánt anyagokkal a szervezetünket.
Az elfogyasztott ételek nagy része nem tartalmaz megfelelő tápanyagokat, vagyis a felesleges kalóriákban gazdag ételeket a szervezet rosszul hasznosítja.
Ez számos egészségügyi probléma és súlyos betegség okozója lehet. (pl. rákos daganatok, candida, allergia, elhízás)
Mi a lehet a megoldás?
A lúgosítás!
Magyarul, a szervezet túlzott megterhelése miatt létrejött savasodás megszüntetése és helyreállítása. Amennyiben eldöntötték, hogy az egészségük védelmében nemcsak mozognak, hanem elkezdenek lúgosítani, akkor nem szabad elfelejteni, hogy a lúgosítás mellett fontos az egészséges táplálkozás.
Tudni kell, hogy a lúgosítás nem veszi figyelembe táplálkozásunk egyéb nélkülözhetetlen tényezőit, például a rosttartalmat, koleszterin-bevitelt, glikémiás-indexet és nem is pótolja.
Figyelembe kell venni, hogy a lúgosítás célja a test-bázis arányának egyensúlyba hozása. Ezért a túlzott lúgosítás káros is lehet.
Javasoljuk, fogyasszon naponta legalább 2 liter Corvinus (8,3 pH-jú) lúgos vizet!
Miért?
Mert a Corvinus (8,3 pH) lúgos víz fogyasztása ideális a szervezet a sav-lúg egészséges arányának a visszaállítására.